Jak robić masaż gorącą czekoladą

Masaż aromatyczną, prawdziwą czekoladą to uczta dla ciała, duszy i umysłu. Czekolada wykorzystywana w zabiegach działa silnie odprężająco i regenerująco. Odpowiada za poprawę krążenia krwi, redukcję nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz zmniejszenie widoczności cellulitu. A to wszystko dzięki zawartym w czekoladzie cennym składnikom, wśród których należy wymienić między innymi: dobroczynne lipidy, witaminy z grupy B, witaminę A i E (należące do silnych antyoksydantów) czy magnez.  Czekolada stanowi także źródło polifenoli – silnych przeciwutleniaczy, które wymiatają wolne rodniki, przeciwdziałając między innymi przedwczesnemu starzeniu się organizmu.

Stosowane techniki przy masażu czekoladą to: głaskanie, rozcieranie i ugniatanie. Wszystkie ruchy są niezwykle płynne i zsynchronizowane. Masaż wykonywany jest na płynnej, ciepłej, gorzkiej, czekoladzie, która stwarza komfort pracy dla osoby wykonującej masaż oraz wspaniałe odczucia dla osoby masowanej. Z pewnością ciepła czekolada, dłonie masażysty oraz aromat unoszący się w powietrzu sprawi, że dogłębnie się zrelaksujesz.

Czekolada idealnie wspomaga walkę z cellulitem oraz nadmiarem tkanki tłuszczowej, dodatkowo wspaniale wygładza skórę.

Przed masażem czekoladą warto wykonać peeling skóry. Dzięki peelingowi złuszczamy martwe komórki naskórka dzięki czemu skóra staje się miękka, gładka i miła w dotyku. Dodatkowo podczas masażu peelingiem pobudzamy mikrocyrkulację krwi dzięki czemu dotleniamy ją. Mikromasaż drobinkami zawartymi w peelingu jest nie tylko przyjemny ale również ciągnie za sobą wiele pozytywów. Jednym z nich jest to że składniki zawarte w czekoladzie mogą wniknąć głębiej i przynieść nam wiele pielęgnacyjnych korzyści.

Previous
Previous

Jak robić masaż ciała bańką chińską

Next
Next

Jak wykonać masaż klasyczny